sobota, 30 marca 2013

Boska sałatka z grillowanym camembertem i orzechami laskowymi w sosie żurawinowym




Dzisiaj wersja light dla tych co lubią camembert w panierce na ciepło z żurawiną. Pychotki!



Sałatka z grillowanym camembertem i orzechami laskowymi w sosie żurawinowym            (1 porcja)

  • 50 g mieszanki sałat
  • 50 g sera camembert
  • 1 łyżka orzechów laskowych
  • 1 łyżka konfitury z żurawiny
  • 1 rzodkiewka
  • 4 pomidorki koktajlowe 


Sos żurawinowy:
  • 1 łyżeczka octu
  • 2 łyżeczki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka konfitury z żurawiny
  • 1 łyżeczka miodu


Przygotować sos dokładnie mieszając w szklance ocet, oliwę, konfiturę z żurawiny i miód. Ułożyć na talerzu sałatę. Pokroić pomidorki na połówki a rzodkiewkę na cienkie plasterki, a następnie ułożyć warzywa na sałacie i polać sosem. Rozgrzać patelnię i uprażyć rozgniecione w moździerzu orzechy. Ser camembert pokroić na ósemki i grillować na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Grillowany ser ułożyć na sałatce i udekorować kropkami z konfitury żurawinowej. Całość posypać uprażonymi orzechami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...