sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka faszerowane tuńczykiem

W oczekiwaniu na wielkanocny żurek polecam dziś jajka faszerowane. Były już jajka nadziewane pieczarkami a dzisiaj jajka z tuńczykiem. Na świątecznym stole nie może zabraknąć również babki wielkanocnej i ciasta 3 Bit, deseru który od jakiegoś czasu stale gości w moim rodzinnym domu nie tylko w Wielkanoc ale też w Boże Narodzenie.



Jajka faszerowane tuńczykiem
  • 180 g tuńczyka w sosie wlasnym
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 1 ogórek konserwowy
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 jajek
  • kilka gałązek świeżego tymianku

Ugotować jaja na twardo a w międzyczasie pokroić w drobną kostkę ogórka i cebulę. W misce wymieszać ogórka cebulę i kukurydzę. Ugotowane jaja obrać i przekroić na pół wzdłuż, wyjąć żółtko i pokroić je w kostkę a nastepnie dodać do miski i wymieszać. Doprawić całość 3 łyżkami majonezu, wymieszać i napelnić łódeczki z ugotowanych jajek a nastpnie ozdobić gałązkami tymianku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz swój komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...